Actuele tijd in Brazilie:
  Search
Zaken doen in Brazilië

Waarom zaken doen in Brazilië ?

Zaken doen is nooit gemakkelijk. Het huidig financieel en economisch klimaat in Europa doet daar nog eens een schepje bovenop: de economische crisis brengt ondernemers vaak in nauwe schoenen en maakt de concurrentiestrijd keihard. Waarom dus het niet eens helemaal over een andere boeg gooien? Waarom niet je horizonten verruimen? Waarom niet ondernemen in Brazilië?

Brazilië: een goed idee?

Brazilië is een BRIC-land die de voorbije jaren uitgroeide tot de zevende grootste economie ter wereld. Het land heeft enorm veel potentieel. Het beschikt over veel vruchtbare grond en andere natuurlijke bronnen, en heeft een grote, relatief jonge bevolking met een steeds groeiende middenklasse. Brazilië ademt toekomst uit. Jammer genoeg lijkt de wereldwijde crisis ook Brazilië te treffen. In de eerste helft van 2014 bevond het land zich voor het eerst sinds lang in een recessie.Toch zijn wij er nog steeds van overtuigd dat ondernemen in Brazilië ook nu nog een goed idee is. Het land heeft teveel troeven om lang in het slop te blijven.

Goed persoonlijk contact cruciaal.

Het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie met uw zakenpartners is van cruciaal belang bij het zakendoen in Brazilië. Brazilianen doen in de eerste plaats zaken met mensen, niet met bedrijven of instellingen. Dit houdt in dat Brazilianen u ook goed op een persoonlijk niveau willen leren kennen. Invitaties voor een privé bezoek of een etentje in huiselijke kring zijn eerder regel dan uitzondering. Brazilianen zijn van nature joviale en gastvrije mensen en een afstandelijke houding zal dan ook niet begrepen worden. Neem de tijd om te investeren in de opbouw van een goede relatie. Dit zal uw zakelijke belangen zeker ten goede komen.

 Ingewikkelde wet- en regelgeving

 Naast de verschillen in sociale communicatie is het goed u bewust te zijn van de complexiteit van de wet- en regelgeving in Brazilië. De bureaucratie kan op bepaalde gebieden groter zijn dan in Nederland of andere Europese landen. Verwacht niet snel of tussendoor iets te regelen. Geduld is een schone zaak. Een goede voorbereiding, kennis van zaken en de juiste contacten hebben of weten te vinden, is van groot belang.

 Wat kan CoBrazil voor u betekenen?

 Dit alles hoeft echter geen belemmering te zijn voor u als ondernemer na te gaan wat uw mogelijkheden op de Braziliaanse markt zijn. CoBrazil kan u hierbij op gedegen en professionele wijze van dienst zijn. Wij, onze eigen consultants, (juridische) deskundigen, begeleiders, tolken, vertalers, etc., bevinden ons in zowel Nederland als Brazilië. Wij spreken beide talen, kennen de gewoontes, zakelijke etiquette en de handelsmores van beide zakelijke markten. Wij zijn bekend met de gecompliceerde juridische en fiscale regels in Brazilië en weten waar we de juiste instanties en deskundigen kunnen vinden.

Wij kennen de weg in Brazilië en kunnen u als verlengstuk van uw onderneming adviseren, ondersteunen en begeleiden. Kortom, wij weten hoe je zaken kunt regelen in Brazilië

 

 

Harley Davidson and Brazil: a duo that is working out
São Paulo - Harley Davidson has discovered Brazil.  With a factory in Manaus and 11 dealerships around the country, the American luxury motorcycle manufacturer plans to open shops in Santos and Cuiabá until the end of the year. For 2014, five new dealerships are scheduled to open in the country.  The company will exhibit its motorcycles in the 2 Wheels Show in São Paulo until Sunday. Lees verder
Ondernemerskansen in Brazilië

FD 17 maart 2014:

 

De Nederlands economie zit in het slop. Veel ondernemers kijken daarom naar markten over de grens, zoals in Brazilië en Colombia waar de economie groeit als kool vergeleken met Nederland en Europa.

Maar waar moet je allemaal op letten als je de stap naar Zuid-Amerika zet? Daarover ging de vierde editie van Crossing Continents op dinsdag 28 mei in Amsterdam Wharf. Ervaren ondernemers en andere specialisten in zowel Brazilië en Colombia deelden hun kennis van en ervaringen.

Protectionisme maakt lui

Eén van die ondernemers was Louwrens Dijkstra. De voormalig bestuursvoorzitter van Hyva, maker van hydraulische cilinders, maakt eind jaren negentig de overstap naar Brazilië. ‘We zagen dat het een enorme groeimarkt was’, vertelde hij. ‘Het land is 200 keer groter dan Nederland. De infrastructuur is in enorme ontwikkeling. Je kunt geen wegen en vliegvelden aanleggen zonder kiepwagens. En kiepwagens zijn er niet zonder cilinders.’

Hoewel het land erg gesloten was voor buitenlandse bedrijven bood dit juist kansen voor Hyva. ‘Een protectionistische markt maakt lui’, legde de oud-directeur uit. ‘Een aantal bedrijven controleerde de markt. Ze waren tevreden met hun marktaandeel. Er was geen concurrentie. Toen kwamen wij met een verbeterd product. Binnen vijf jaar waren we marktleider.’

 Lees verder

MKB Service desk - Brazilie special
Alles over ondernemen in Brazilië

 

In de special Brazilië vind je alles over ondernemen in het land van samba, strand en voetbal. Het is inmiddels een van de grootste en belangrijkste economiën van de wereld. Brazilië heeft de Nederlandse ondernemer veel kansen te bieden en net zo veel uitdagingen. Download de Business guide Brazilië, bekijk video's en lees praktische kennisartikelen. (Lees verder op MKB Servicedesk )

De Engelse taal in Brazilië

Kennis van de Engelse taal is in Brazilië, zeker bij de oudere generatie vaak niet aanwezig. Veel mensen zeggen dat ze Engels gestudeerd hebben maar dit betreft dan meestal de grammatica. Een goede spreekvaardigheid is vaak ver te zoeken. Lees ook het volgende stukje op de Global English webste.

Lees verder...
The Brazilian way of doing things

In a world of increasing appreciation for cross-cultural competence, it is imperative to well adapt to new cultures. Brazilians have an unique manner of handling things, that can surprise unprepared foreigners. This article will enlighten you about the "jeitinho brasileiro", and explain how it can affect your life and business in Brazil

Lees verder...
Over CoBrazil

Vanuit onze diverse specialisaties helpen wij onze klanten bij het opbouwen van succesvolle zakelijke relaties in Brazilië. Ons netwerk bestaat uit adviseurs op het gebied van wet- en regelgeving, zakelijke communicatie en etiquette in Nederland. Ook beschikken wij over een netwerk van Nederlands sprekende support medewerkers en marketing specialisten in Brazilië. CoBrazil levert maatwerk, de wensen van onze klanten zijn maatgevend voor ons.

Onze Missie
Ons doel is klanten op een professionele wijze bij te staan bij het opbouwen en onderhouden van hun zakelijke belangen in Brazilië in al zijn facetten. Hierbij zijn de opbouw van duurzame zakelijke relaties en een hoge klanttevredenheid van doorslaggevend belang. 
Contact

CoBrazil 

Postadres: Tenerifestraat 2,  1339  XN  Almere

Contact bij voorkeur via email.: Info@CoBrazil.nl

Telefoon: +31 (0)36 8486002